• 1399/10/25
  • - تعداد بازدید: 62
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
بیمارستان مادر و کودک شوشتری

باید و نباید های غذایی در روزهای کر‌ونایی

باید و نباید های غذایی در روزهای کر‌ونایی

مصرف منطقی پروتئین در فصل زمستان و امتحانات دانش آموزان فراموش نشود.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان مادر و کودک شوشتری، کارشناس تغذیه این مرکز درمانی با اشاره به شروع فصل سرما و امتحانات دانش آموزان گفت: تغذیه و دریافت مواد مغذی مناسب در یادگیری، هوش و تمرکز حواس کاملا موثر است و تغذیه خوب در ایام امتحانات به ویژه در شرایط فعلی که با شیوع کرونا مواجه هستیم، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

وی به والدین توصیه کرد: بخشی از اثرات تغذیه لحظه ای نیست و والدین باید از یک ماه قبل از امتحانات به تغذیه فرزندان دانش آموزان توجه خاص داشته باشند تا ذخیره بدنی مناسب داشته و آمادگی لازم برای ورود به زمان امتحانات فراهم شود.

 

به گفته «سارا دستگیر» کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز گفت: برخی از مواد غذایی را، در روز و ساعت امتحان هم می‌توانند باعث تامین انرژی مغز و کاهش اضطراب و استرس و افزایش تمرکز ذهنی باشد.

وی با بیان این که درایام امتحانات غذاهای چرب و شیرین استفاده نشود، اضافه کرد: مواد غذایی کم ارزش مثل سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا، سیب زمینی سرخ کرده دراین ایام مصرف نشود و همچنین باید، تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک را کنار بگذارید، صبحانه را کامل و ناهار و شام را مختصر میل کنید و در عوض به میان وعده ها هم توجه داشته باشید، چرا که پرخوری باعث کسالت و بی حالی در درس خواندن می شود.

این کارشناس با اشاره به پاندمیک کویید 19 اضافه کرد: برخی مبتلایان به ویروس کرونا با سیستم ایمنی ضعیف روبه رو بوده و گرفتار بیماری های زمینه ای هستند که باید برای تقویت سیستم ایمنی بدن تغذیه مناسب داشته و همه کمبودهای غذایی را رفع کنند.

 

دستگیر با اشاره به مصرف منطقی مواد غذایی در وعده های صبحانه، نهار و شام و همچنین میان وعده ها گفت: برخی مواد غذایی از انرژی، ویتامین ها، کالری و املاح مفید سرشارند که در طول شبانه روز باید در سفره غذایی موجود باشد و حذف و اضافه آن موجب آسیب رسانی به سیستم های ایمنی وافزایش استرس می گردد.

وی در ادامه افزود: مصرف یک قاشق عسل در صبحانه مفید است و استفاده از پنیر یا شیر و تخم مرغ می‌تواند حس سیری لازم را ایجاد و انرژی مغز را تامین کند و همچنین وجود میوه‌هایی مثل سیب یا پرتقال در صبحانه یا سبزی مانند گوجه در تامین ویتامین و املاح خیلی مفید است.

این کارشناس تغذیه در ادامه توصیه کرد: دمنوش نعناع به جای چای با خرما یا کشمش، یا توت خشک میل شود چون درهوشیاری مفید است.

وی با اشاره به منع مصرف مواد قندی و شکر تاکید کرد: قند و شکر کمتر مصرف شود، چای شیرین نیز مطلوب نیست و باعث افت قند هنگام امتحان می شود.

سارا دستگیر با اشاره به مصرف خشکبار در میان واعده ها توصیه کرد: روزی 10 عدد پسته در میان وعده صبح و10 عدد بادام در میان وعده عصر صرف شود، زیرا حاوی ویتامین‌های b و c بوده که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و در کاهش استرس موثر است.

وی ضمن تاکید بر مصرف آب و مایعات کافی در طی روز برای عملکرد بهترهورمون ها و آنزیم ها، تصریح کرد: کم آبی بدن باعث بی حوصلگی و سردرد می شود.غذاهایی مثل ماهی، ماکارونی با گوشت و سبزیجات، سوپ جو، عدسی، حبوبات و خورش های کم چرب به طور معمول غذا های خوبی برای ایام امتحانات است و البته مطلوب است که سبزی نعناع چه تازه و چه خشک آن در غذاها استفاده شود.

این کارشناس تغذیه به دانش آموزان توصیه کرد: ازمصرف میوه تازه یا آب میوه خانگی و طبیعی و همچنین سبزی تازه بیشتربهره ببرید تا ویتامین ها و املاح لازم تأمین شود و بهتراست که در حین مطالعه از تنقلات استفاده نکنید.

و همچنین توصیه کرد: یک بطری آب کوچک که یک قاشق مرباخوری عسل و نصف آب لیمو طبیعی و تازه به آن اضافه شده باشد، همراه داشته باشید و در حین امتحان بنوشید.

وی خاطرنشان کرد: عوامل استرس زا از جمله همراه نداشتن خودکار، مداد و نوشت افزار لازم، دیر رسیدن به جلسه امتحان و کم خوابی را از خودتان دور کنید./رمضانی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 35727
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید